Activiteiten
Erm ligt vlakbij het karakteristieke Sleen; een echt Drents dorp met een brink, klinkerwegen en oude boerderijen. In de directe omgeving liggen de rustieke dorpen Benneveld, Zweeloo, Aalden met het beschermde dorpsgezicht Oud-Aalden, Oosterhesselen en Meppen. Natuurgebieden zoals Landgoed De Klencke, boswachterij Gees, Sleener- en Mantingerzand en de Mepperdennen. Emmen ligt op 10 autominuten afstand met de dierentuin en een groot winkelcentrum. Hieronder vindt u een greep van activiteiten en bezienswaardigheden. Op de site van Drenthe of magisch Drenthe vindt u altijd het meest actuele aanbod van uitstapjes en evenementen.

Zwemmen

In Emmen is het mooie binnenbad Aquarena, voor jong en oud. Kijk even op de site naar de openingstijden. https://gemeente.emmen.nl/zwembaden/aquarena

Zomers is het lekker zwemmen en zonnen op het Ermerstrand, dit ligt op 11 minuten fietsen of 35 minuten lopen van de B&B. http://www.ermerstrand.nl

 

Wandelen
Veel mensen kennen Sleen van de wandelpaden: het Pieterpad en het Drenthepad. Maar ook als u minder lange afstanden wilt lopen biedt Erm en omgeving veel mogelijkheden.

Pieterpad lopen
Loopt u (etappes van) het Pieterpad? Voor de etappes Rolde-Schoonloo, Schoonloo-Sleen en Sleen-Coevorden is onze B&B een prima uitvalsbasis. U kunt dan desgewenst meerdere nachten op onze locatie slapen en hoeft u niet steeds met uw spullen te slepen. Rolde, Schoonloo en Coevorden zijn vanuit onze B&B goed met openbaar vervoer te bereiken (bushalte is 10 minuten lopen).

Fietsen
In Drenthe, en zeker in de omgeving van Erm, kunt u altijd prachtig fietsen. Fietsroutes en fietspaden te over. Met het fietsknooppuntensysteem bepaalt u eenvoudig zelf de route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen.

Op het Slenerzand is een zeer populaire mountainbikeroute, zie info@bushbikers.nl

Golfen
De Drentse Golfclub ”De Gelpenberg” in Aalden is een van de mooiste golfbanen in Noord Nederland en ligt op een kwartier rijden van Sleen.

Cultuur
Vindt u het leuk wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Drenthe?  Ontdek het geheim van de hunebedbouwers in Borger of ervaar hoe er vroeger in Drenthe geleefd werd in het museumdorp Orvelte. Ook van Gogh heeft vlakbij Erm in Nieuw-Amsterdam een tijdje gewoond. Bekijk waar hij zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt en bezoek het van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam en volg het spoor terug met de trekschuit.

Verder heeft Drenthe ook een prachtig museum in Assen en een zeer bijzondere beeldentuin in Gees.

Uitstapjes met kinderen
In de omgeving van Erm zijn diverse leuke uitstapjes te maken voor gezinnen met kinderen.

  • Wildlands Emmen
  • Boomkroonpad in Borger
  • Hunebedcentrum in Borger
  • Plopsaland in Coevorden
  • Speelvijver Kibbelkoele (met strand)
  • Waterskien op het Emmerstrand
  • Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord

Brocante winkeltjes
 In Exloo vind je een leuk brocante winkeltje. Een schat aan meubels en kroonluchters  voor een zeer schappelijke prijs, vind je in  de antiekschuur in  Nieuw Dordrecht . Verder zijn er in Emmen een paar heel grote kringloopwinkels die het bezoeken waard zijn (De Waar en Het Goed).

Markt

In Emmen is op vrijdagmorgen een grote markt in het centrum (tot 14:00 uur ongeveer).